Driblinger / Førsteberøring / Selvtræning / Træningsprogram

Hvor starter jeg med min selvtræning ?

April 10, 2020

Tags: , , , , , ,

Er din selvtræning gået i stå? Savner du inspiration til at prøve noget nyt? Er du i tvivl om hvor du skal starte – så kig på denne video og prøv disse 3 øvelser der hjemme.

Du skal bruge 13 kegler (flasker eller andet) til markering, et mål (eller markering som du kan afslutte efter),

Kontrol over høje bolde

Denne første øvelse træner både din evne til at kontrollere høje bolde med en god første berøring og afslutning på mål herefter – (har du ikke et mål i haven laver du et andet område du skal afslutte mod – feks en mur eller lignende). .

Lav en 2 x 2 meter firkant hvor du stiller dig med bolden inden i med ryggen mod dit mål eller mål-markering. Du kan nu enten lave et par jongleringer med bolden og sparke bolden op i luften – eller starte med bolden i hænderne og kaste bolden op i luften. Det vigtige i øvelsen er at når bolden falder, møder du den med en førsteberøring og vender ud af firkanten til afslutning på den næste berøring. Øv også gerne at du orientere dig over skulderen mens bolden er i luften inden du modtager den.

Det at kunne kontrollere bolden i forskellige situationer er nøglen til at blive en komplet spiller, samt det at have et godt spark.

Zig-zag øvelse

Den anden øvelse kalder vi for zig-zag øvelsen. Her har vi fokus på at drible i så høj fart som mulig.

Lav en bane med to rækker kegler 5-6 kegler i hver der er sat forskudt for hinanden – og for enden af de to rækker kegler sætter du yderligere 1 kegle ca 10-15 meter ude (eller så langt som have tillader det).

Nu starter du med at drible så hurtigt du kan zig-zag mellem keglerne i de to rækker – skiftevis i den ene og den anden række. Sørg for at have fuld kontrol på bolden og vend tæt rundt om keglerne i de to rækker – brug gerne både inderside og yderside når du vender. Når du vender omkring den sidste kegle, dribler du så hurtigt som muligt frem til den sidste kegle 10-15 meter lige ud. Har du et mål kan du evt tilføje en afslutning – men husk øvelsen her har fokus på at holde fart bolden, både når du dribler snævert mellem keglerne og når du accellerere mod den sidste kegle.

Stop & Go øvelse

I den sidste øvelse træner vi retningskifte og det at komme op og ned i fart på kort afstand – noget som skal bruges masser af gange i løbet af en fodboldkamp.

Du skal kun bruge 4 meter at løbe på, hvilket gør det nemt og hurtigt at sætte op. Lav en bane med to kegler med cirka 4-5 meters afstand (super god i en have hvor der ikke er så meget plads). Stil dig ved den første kegle med bolden. Nu dribler du i god fart og med så mange berøringer som muligt fra den ene kegle til den anden og ligger bolden død. Herefter vender du og sprinter til den anden kegler – vender rundt om denne – og sprinter tilbage til bolden, som du nu dribler med god fart og så mange berøringer som muligt tilbage til den anden kegle. Sådan kører øvelsen videre. Sæt gerne et ur eller timer så du arbejder i max tempo i ca 30-45 sekunder og hold herefter en lige så lang pause. Gør dette 3 gange inden du holder en længere pause.

Vigtigt at når du dribler bolden hen til en kegle, så stop bolden helt – så den ligger død – inden du vender og sprinter tilbage. Når du skal vende omkring keglen i sprint, så hold dit tyngdepunkt lavt

Videoen er en af flere fra Unisport.

0 likes

Author

Your email address will not be published.

Skal du have tips til din fodboldtræning serveret direkte i din indbakke ??

* indicates required

Ved at vælge email herunder giver jeg lov til af Coach Tips må sende mig mail med inspiration til min fodboldtræning.

Du kan til enhver tid afmelde dig mine emails ved at klikke på et direkte link i de mails du modtager fra mig. Jeg tror på at det skal være lige så let at melde fra som det er at melde til.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.