Uncategorized

Talent eller hårdt arbejde…?

May 2, 2020

Der tales meget om talent og elite, men faktum er at som fodboldtræner for ungdomsspillere er sandsynligheden for at vi kommer til at arbejde med en spiller der er et virkeligt talent er meget små.

Skal vi så blot acceptere det? Skal vi som trænere blot se årene i ungdomsfodbold som ‘spildt’ når sandsynligheden for at vores spillere slipper gennem nåleøjet er så lille.

ABSOLUT NEJ ! – Vi har en langt vigtigere opgave end måske at udvikle en enkelt landsholdsspiller eller fuldtidsprofessionel…. Vi uddanner mennesker til at forstå at fokus på udvikling kan gøre dig bedre og nå mål du sætter dig i livet.

For leden så jeg nedenstående billede på Facebook og det mindede mig om hvorfor jeg synes det er fedt at være fodboldtræner – og hvor fedt det er at arbejde med udviking af børn og unge med sporten som platform.

Her er de 10 ting og værdier som vi som fodboldtrænere udvikler vores spillere til at forstå værdien af:

  1. At være punktlig og til tiden
  2. Arbejds moral
  3. At yde en indsats (yde før nyde)
  4. Kropssprog
  5. Værdien af at bringe energi ind i hvad du gør
  6. Attitude – vis at du vil det og lad det mærkes at du er der
  7. Passion for det du gør
  8. At være træningsparat – en forudsætning hvis du ønsker at dygtigere dig inden for et emne
  9. At yde noget ekstra – hvis du vil være bedre til noget end de fleste, så kræver det at du gør mere end de fleste
  10. At møde forberedt til hvad du gør

Og alt dette kan læres, udvikles og arbejdes med hos alle dine spillere – uden det mindste spor af talent – og kan bruges videre i livet af enhver til at nå tættere på deres drømme.

Så på med arbejdstøjet og lad os ‘uddanne’ hele mennesker med stærke værdier – og ikke mindst give dem uforglemmelige oplevelser med den sport de har valgt.

0 likes

Author

Your email address will not be published.

Skal du have tips til din fodboldtræning serveret direkte i din indbakke ??

* indicates required

Ved at vælge email herunder giver jeg lov til af Coach Tips må sende mig mail med inspiration til min fodboldtræning.

Du kan til enhver tid afmelde dig mine emails ved at klikke på et direkte link i de mails du modtager fra mig. Jeg tror på at det skal være lige så let at melde fra som det er at melde til.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.