Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/coachtips.blog/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Bedre fodboldspillere i 1 mod 1 situationer | Coach Tips

Styrk dit 1 mod 1 spil

1 mod 1 træningsøvelser

1 mod 1 situationen er en spilsekvens i fodbold, hvor den ene spiller har kontrol over bolden og modspilleren forsøger at erobre bolden.

1 mod 1 spillet er der hvor vi som trænere i træningen kan opfordre og udfordre vores spillere til med mod og driblefærdigheder at afdrible sin modspillere og/eller trænere vores defensive spillere i at tilpasse deres pres så de kan erobre eller tackle bolden.

Som DBU selv skriver “1 mod 1 er et mindset, hvor vi skal give spillerne kompetencer, vilje, mulighed og mod til at opsøge 1 mod 1 situationer, både offensivt og defensivt. Trænerne skal sætte emnet på taktikbrættet og opfordre spillerne til at opsøge og håndtere den direkte konfrontation i kampene, uden nødvendigvis at have støtte- og sikringsspillere på plads.”

DBU har lavet et vejledningsmateriale med beskrivelser, situationer og en aldersrelateret øvelsesguide. Hvad enten du er træner for de yngste børn i U6, U7, U8 og U9 – de lidt ældre U10, U11 og U12 eller ungdomspillere U13, U14 og opefter – er der gode instruktioner og øvelser i hæftet.

 

DBU hæfte med 1 mod 1 øvelser

https://www.dbu.dk/~/media/files/dbu_broendby/1vs1/oevelseshaefte_1_1_offensivt_og_defensivt.pdf

Hæftet fra DBU er en hjælpende hånd og inspiration til os fodboldtrænere ude i klubberne – med en række forslag og øvelser til den enkelte træner kan træne mere 1 mod 1 spil.

Herunder finder du også en YouTube Playliste med inspiration til 1 mod 1 øvelser og spil:

 

 

Det er vigtigt at gøre 1 mod 1 træning til en fast del af den ugentlige træning uanset alder og niveau.

  • Det kan være som en del af afslutningstræningen, hvor 1 mod 1 går forud for afslutninger
  • Det kan være som en del af spil på mål, hvor enten zoner eller ekstra mål præmiere eller opfordre til 1 mod 1 situationer
  • Det kan være sat op som en del af placerings rolle- eller positionstræning